Завдяки дітям хочеться жити ( Мухаммед Алі)

понеділок, лютого 01, 2016

Щодо проведення Всеукраїнського фестивалю-огляду «Калейдоскоп педагогічних ідей з екологічного виховання дошкільників»

Інформаційний лист


Щодо проведення Всеукраїнського фестивалю-огляду «Калейдоскоп педагогічних ідей з екологічного виховання дошкільників»


Доводимо до Вашого відома лист Міністерства освіти і науки України від 25.01.2016 №1/9-41 «Щодо проведення Всеукраїнського фестивалю-огляду «Калейдоскоп педагогічних ідей з екологічного виховання дошкільників». Відповідно до плану роботи Міністерства освіти і науки України на 2016 рік, з метою активізації освітньої роботи дошкільних навчальних закладів з екологічного виховання дітей дошкільного віку та виявлення і популяризації перспективного педагогічного досвіду, інноваційних освітніх технологій, з 01 лютого до 25 квітня поточного року Міністерство оголошує проведення Всеукраїнського фестивалю-огляду «Калейдоскоп педагогічних ідей з екологічного виховання дошкільників» у режимі он-лайн.
Для участі у фестивалі-огляді педагоги дошкільних навчальних закладів (навчально-виховних комплексів) різних типів і форм власності можуть подавати (за бажанням) матеріали на платформу проведення заходу - Освітній портал «Педагогічна преса».
Подані матеріали братимуть участь у відкритому голосуванні до 25 квітня включно. Проголосувати можна один раз за будь-який дошкільний навчальний заклад з будь-якого регіону.
Перелік матеріалів: одна методична розробка заходу з екологічного виховання дітей старшого дошкільного віку (з використанням різноманітних форм і методів роботи: екологічних занять, дидактичних ігор і вправ, екскурсій, спостережень, проблемних ситуацій, логічних завдань, праці в природі, дослідів, конкурсів, свят і розваг, фольклору тощо) та
відеозапис
або слайдова презентація описаного заходу у форматі відео (тривалість - до 3 хвилин).
Методична розробка заходу подається у формі плану-конспекту із зазначенням прізвища, імені, по батькові педагога, номера та повної поштової адреси дошкільного навчального закладу (навчально-виховного комплексу), теми заходу, його освітньої мети, обладнання та викладеним ходом проведення з описом системи завдань, застосованих методів, прийомів і засобів.
З інструкцією щодо розміщення матеріалів та порядку голосування можна ознайомитись за посиланням: http://pedpresa/ua/festival-2
За підсумками голосування управління (департаменти) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій спільно з інститутами післядипломної педагогічної освіти серед матеріалів, що набрали найвищі бали, обирають один найкращий та надсилають його до Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» на електронну адресу відділу дошкільного розвитку.

Кращі матеріали фестивалю-огляду будуть презентовані під час проведення Міністерством заходів з відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля 23 вересня 2016 року.